تغذیه مهمترین عامل تأثیر گذار بر تولید و بهره وری جوجه گوشتی است و بیشترین هزینه تولید در مرغداری مربوط به خوراک می باشد. امروز استفاده از کنسانتره مرغ گوشتی در تغذیه جوجه گوشتی رایج است که در ادامه مطلب بیشتر به آن پرداخته خواهد شد.
قارچها قادر به آلوده کردن بافتهای گیاهی هستند. همچنین بعضی از قارچ ها مجبور به تولید متابولیت های ثانویه به نام سموم قارچی هستند که می تواند باعث mycotoxicosis یا مسمومیت با سموم قارچی در انسانها و حیوانات مصرف کننده مواد غذایی آلوده به این قارچ ها شود. مهمترین قارچ های دخیل در تولید سموم قارچی عبارتند از:الترناریا، آسپرژیلوس، سفالوسپوریوم، کلادوسپوریوم، فوزاریوم، مونیلیا، گلئوسپوریوم، موکور، پنیسیلیوم، ریزوپوس، اسپوروتریکوم، تریکوتسیوم و آبسیدیا.
استرس گرمایی در فصول گرم سال باعث کاهش تخمگذاری و همچنین افت کیفیت تخم مرغ می شود که این امر می تواند باعث زیان های اقتصادی برای مرغداران شود. در شرایط تنش حرارتی می توان با مدیریت تغذیه مرغ تخمگذار این زیان ها را تا حدود زیادی کاهش داد که در این مقاله به آن پرداخته می شود.
با توجه به اینکه در اکثر مرغداری های گوشتی کشور از کنسانتره برای تهیه دان استفاده می شود، یکی از دغدغه های مرغداران تهیه کنسانتره با کیفیت بالا و قیمت مناسب می باشد. اما گاهی این سوال مطرح می شود که آیا امکان تولید کنسانتره در مرغداری وجود دارد؟ در ادامه به این مطلب پرداخته می شود.
بدیهی است که وقتی یک نیروی خارجی از استحکام پوسته بیشتر شود، تخم مرغ شکسته می شود. تخم مرغ های ترک خورده می توانند کامل (زمانی که پوسته و غشاهای پوسته هر دو شکسته است) یا ناقص (زمانی که پوسته شکسته است، اما غشاهای پوسته سالم می مانند) باشند.
پوسته تخم مرغ به دو دلیل ساختار مهمی است. پوسته یک محفظه جنینی برای جوجه در حال رشد تشکیل می دهد که حفاظت مکانیکی و یک محیط تبادل گاز کنترل شده را فراهم می کند. عوامل زیادی بر کیفیت کلی پوسته تخم مرغ تأثیر می گذارند، اما قبل از بحث در مورد این عوامل، مهم است که بدانید ساختار پوسته تخم مرغ از چه چیزی تشکیل شده است.
سویا یک منبع پروتئین با غلظت بالا و پروفایل اسید آمینه خوب برای استفاده در خوراک دام و طیور است. به دلیل ویژگیهای مطلوب، سویا به طور گسترده به عنوان منبع اصلی پروتئین در خوراک مورد استفاده قرار می گیرد. اما استفاده از سویا یا محصولات مرتبط با سویا در خوراک دام مورد بحث است.
پس از ورود خوراک به مزرعه، پنج روش وجود دارد که به بهبود راندمان خوراک جوجه های گوشتی کمک می کند. بهبود بازدهی خوراک با افزایش سودآوری همراه است. اکثر اقدامات برای بهبود این شاخص مفید بهره وری از طریق متعادل سازی نسبت بین انرژی و اسیدهای آمینه و یا از طریق بهبود قابلیت هضم مواد مغذی از طریق روشهای مختلف انجام می شود. اما میزان راندمان خوراک حتی پس از مخلوط شدن خوراک و تحویل در مزرعه نیز قابل بهبود است.
مدیریت صحیح دستگاه جوجه کشی برای جوجه درآوری شترمرغ اهمیت زیادی دارد. جوجه درآوری تحت تأثیر عواملی چون تغذیه شترمرغ های مولد، جفت گیری، نحوه جابجایی تخم ها، عملکرد دستگاه جوجه کشی و رطوبت یا دمای دستگاه جوجه کشی قرار می گیرد.
برای داشتن دوره موفق پرورش شترمرغ باید مدیریت پرورش و تغذیه شترمرغ ها به درستی انجام شود تا از ایجاد مشکلات و زیان های ناشی از رشد ناکافی و تلفات در گله های شترمرغ جلوگیری شود. در این مقاله به بعضی از نکات مهم و کاربردی پرورش شترمرغ پرداخته می شود.